ידידותית לסביבה

המודעות הגוברת והולכת לאיכות הסביבה, הופכת בשנים האחרונות למהפכה של ממש, אשר משפיעה על יותר ויותר תחומי חיים. אנחנו דואגים למחזר פסולת כגון, נייר, פלסטיק, סוללות, מתכות ועוד, וחלקנו אף דואגים לרכוש רכבים היברדים, כדי להימנע מזיהום אויר מיותר. גם בתחום עיצוב גינות חלה בשנים האחרונות מהפכה ירוקה, בדמות שיטת הגינון האקולוגי התורמת לשמירה על הסביבה.

הרעיון אשר עומד בבסיס שיטת הגינון האקולוגי, הוא האמונה כי גם הגינה הפרטית של כל אחד ואחד צריכה להיות ידידותית לסביבה בפרט ולכדור הארץ בכלל. על מנת להגיע למצב בו הגינה תהיה ידידותית לסביבה, יש צורך בעבודת גינון "ירוקה" אשר שמה דגש על שימוש חסכוני במשאבים שונים (חיסכון במים ובחשמל לדוגמא) לצד הימנעות משימוש בחומרי הדברה כימיים, או בחומרים "בלתי טבעיים".

גינה אקולוגית – לתת לטבע לעשות את שלו

המטרה המרכזית בשיטת הגינון האקולוגי היא להשאיר לטבע לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב. על כן, כל פעולת גינון אשר נעשית היא פעולת הכוונה בלבד. בניגוד לשיטות גינון מסורתיות, בהן מעצבים את הגינה בהתאם לדרישות בעל הגינה בלבד, הרי שבגינון אקולוגי נעשה ניסיון לעצב גינה, אשר תתאים לבעל הגינה ולסביבה גם יחד. מדובר על ניסיון מודע להשתלב עם הטבע, במקום לצאת כנגדו. לשמור עליו ולא להזיק לו.

ההשתלבות עם הסביבה הקיימת בא לידי ביטוי בצורה בולטת בבחירת הצמחייה. גינון אקולוגי הוא גינון בו נעשית בחירה מודעת של צמחייה מקומית בלבד, אשר מתאימה לאקלים באותו אזור. לצד הניסיון להשתלב עם הטבע, יש לבחירה זו מטרה נוספת והיא חיסכון. צמחים אשר מתאימים לאזור ולאקלים בו הם נשתלים ידרשו פחות טיפול ופחות משאבים, וכך מדובר בחסכון משמעותי.

הימנעות מחומרים כימיים

אלמנט נוסף ובולט בגינון אקולוגי הוא ההימנעות משימוש בחומרים כימיים. ההימנעות מחומרים כימיים באה לידי ביטוי בשיטות ההדברה הייחודיות לגינון זה, אשר עושות שימוש באמצעים טבעיים בלבד. אחת השיטות הבולטות היא יצירת חלקות משולבות, אשר כוללות צמחייה מסוגים שונים. בדרך זו, מצליחים להגיע למצב בו הצמחייה עמידה יותר. ההימנעות מחומרים כימיים באה לידי ביטוי גם בנושא דשן הניתן לצמחייה. במקום דשן כימי, נעשה שימוש בקומפוסט.Enregistrer