אנשים רבים שואלים אותי ומתעניינים במיחזור המים בביתם, כמי שעוסק בתכנון והקמת גינות, אני ממליץ – מצב משק המים מחייב חשיבה יצירתית ולא ייבוש גינות. ופתרון מיחזור המים יכול לתת לנו מענה מצויין.
כפי שאנו בגינון מתאימים את עצמנו לתכנון גינה חסכנית במים, ולמדנו שחלק מעבודתנו היא למצוא פתרונות יצירתיים למצוקת המים כגון משטחי חיפוי כמו חלוקי נחל, בזלת גרוסה, שבבי עץ, שילוב של דקים לגינה וגם דשא סינטטי או אבני מדרך משולבים גם כשבילים וגם למשטחים. כך גם הלקוח שנמצא בשלב תכנון הבית או שיפוצו צריך לעשות את ההחלטות לגבי הפרדה של צנרת הביוב, שירותים בנפרד מכל שאר הבית: מקלחות, אמבטיות, כיורים, מכונת כביסה. פרט נוסף שכדאי לקחת בחשבון את מי המזגנים ויותר מזה, להחזירם לניאגרות של השירותים. המים נקיים ללא שום בעיה, מזגן מייצר כ-50 ליטר מים ליום.
בניגוד למה שחשבתי שמערכות מיחזור מים יספקו לנו צינור לחיבור ראש ההשקיה וכל ההשקיה והציוד הקיים יישארו אותו דבר, בפועל אין זה כך. מערכת מיחזור המים לא מתחברת למערכת ההשקיה הקיימת. ותופעה שנקראתי לה לאחרונה שאנשים מחליטים לעשות או לבצע לבד (מערכת מים אפורים) או לוקחים חלק ממערכת קיימת למיחזור מים ומנסים לשלב בלי שום ידע בסיסי של עשה ואל תעשה בהתעסקות במים אפורים והתוצאות בהתאם.
כיום קיימות מספר שיטות וכמה מערכות למיחזור מים, יש לתת פתרונות לבעיות של עודף וחוסר מים (כשאין אנשים בבית אין מים למחזור), כמו כן יש לבצע חישוב של כמות צריכת המים לגינה. עודף מים וחורף – יש צורך לתת פתרונות לעודפים ולזמנים שאין צורך בהשקייה. אני מדגיש את הסוגיות האלה מאחר ורב החברות יודעות לספק את הפתרונות הבסיסיים ובאמת נותנות מידע רב בנושא, אך יש לזכור שהם צריכים למכור לנו את המערכות.
כיום אנו מתכנני הגינות והמבצעים צריכים לעשות שינוי בחשיבה, ממצב של תכנון מערכת השקיה והספקת צרכי השקיה לגינה למצב של התאמת הגינה למערכת המים האפורים. אני ממליץ (ואולי חובה) לבצע הפרדה של צנרת הביוב ולבצע את כל ההכנות הנדרשות ולהשאיר לשלב מאוחר יותר את הבחירה של סוג ושיטה של המערכת. בכדי שיהיה אפשר למצוא את המערכת הכי מתאימה לצרכי הגינה והמשתמשים בה.
השרות הנוסף שאנו ממליצים לעיין בו הינו הקמת גינות גג יפות שווה ביקור!
לעיצוב גינת החלומות
צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם
נשמח לענות על כל שאלה